Fysioterapia – Kuopio
Millaista fysioterapiaa sinulla on tarjolla Kuopiossa?
Vastaanottoni on Kuopiossa Savon Rangassa, jossa on tarjolla sekä fysioterapia että naprapatiapalvelut. Itselle erityisiä mielenkiinnonkohteita ovat jalkaterän, nilkan ja polven alueen ongelmat sekä ranteen ja kyynärnivelen ongelmat. Vastaanottoni on aina yhdistelmä sekä naprapatian että fysioterapian tutkimus- ja hoitomenetelmiä.
Fysioterapiassa oma erityisosaamiseni ovat tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet, joista olin kiinnostunut jo opintojen alusta alkaen. Lähdin erikoistumaan tähän aihealueeseen välittömästi fysioterapiaopintojen jälkeen hakeutumalla naprapatian koulutukseen. Tuki – ja liikuntaelimistö tarkoittaa rakenteita, jotka pitävät meidät pystyssä ja liikkeessä eli luita, lihaksia, niveliä, jänteitä ja nivelsiteitä. Tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja ovat esimerkiksi niska-, hartia- ja selkäkivut, yläraajoissa olkapään, kyynärpään, ranteen sekä alaraajoissa lonkan, polven ja nilkan alueen kiputilat ja vammat.
Lisätietoja hoitoon hakeutumisen tyypillisimmistä syistä
Milloin fysioterapiaan?
Fysioterapiassa kuntoutetaan karkeasti ottaen kaikkea, mitä voidaan ns. lääkkeettä ja leikkauksetta kuntouttaa. Toisaalta myös leikkausten jälkeinen kuntoutus kuuluu usein fysioterapeutille. Yleisesti ottaen fysioterapian tavoitteena on helpottaa kipua, edistää liikkumista sekä työ- ja toimintakykyä.
Riippumatta siitä, onko kyseessä akuutti vaiva vai pitkäaikainen ongelma, pyrin tarjoamaan yksilöllistä hoitoa, joka perustuu juuri sinun tarpeisiisi auttaakseni sinua palautumaan parhaaseen mahdolliseen kuntoon. Fysioterapian Kuopion ajanvarauksen pääset tätä linkkiä klikkaamalla.
Mitä fysioterapiassa tehdään?
Fysioterapiakäynnin aluksi asiakas haastatellaan ja tutkitaan. Näiden perusteella lähdetään suunnittelemaan kuntoutusta. Itselläni on laajalti osaamista manuaaliseen terapiaan, eli kuinka erilaisin käsittelyin voidaan helpottaa oiretta. Pelkkä manuaalinen käsittely ei yleensä riitä, varsinkaan pidemmän aikavälin tulosten saavuttamiseksi vaan tarvitaan myös potilaan omaa aktiivista tekemistä. Vaivasta riippuen alkuvaiheen harjoitteita voidaan käydä läpi vastaanotolla.
Varsin monessa tuki- ja liikuntaelimistön vaivassa tehokkain aktiivisen harjoittelun menetelmä näyttäisi tällä hetkellä olevan nousujohtoinen voimaharjoittelu. Tällöin fysioterapeutti suunnittelee ja säännöllisesti päivittää harjoitusohjelman, jota asiakas useimmiten kuntosalilla toteuttaa. Koska työskentelen vain osa-aikaisesti ihmisten hoidon parissa, minulla ei valitettavasti ole mahdollisuutta lähteä erikseen ohjaamaan harjoittelua toimitilani ulkopuolelle. Näin ollen suosittelenkin usein hyödyntämään kuntosalien yhteydessä toimivien (urheilu)fysioterapeuttien palveluita aktiiviharjoittelun toteutuksessa.
Lisätietoa fysioterapiasta löydät Suomen Fysioterapeuttien sivuilta.