Laserhoito koirille

Laserhoito on tutkittu hoitomenetelmä, joka lievittää kipua ja nopeuttaa kudosten paranemista. Laserhoitoa voidaan hyödyntää sekä akuuteissa tuki- ja liikuntaelinvammoissa paranemisen tehostajana että kroonisissa vaivoissa kivunhoidon tukena.

Koirien laserhoito – Toimintaperiaate

Laserhoito perustuu valon energian käyttöön, joka stimuloi solujen toimintaa ja parantumisprosesseja. Laserin valo aktivoi solujen mitokondrioita ja saa ne tehostamaan solun hapettumista. Laser-valo saa solut stimuloimaan paranemismekanismejaan ja vähentämään turvotusta, kipua ja tulehdusta. Laserhoito on pääsääntöisesti kivuton ja ei-invasiivinen hoitomuoto, jolla ei ole tunnettuja haittavaikutuksia.

Millaisten ongelmien hoitoon laserhoito sopii koirille?

– Lihasvammat & revähdykset
– Jännevammat & -tulehdukset
– Nivelsiteiden venähdykset
– Spondyloosin tukihoito
– Nivelrikko & muut nivelongelmat
– Haavojen, huonosti paranevien ihovaurioiden ja hot spotien tukihoitona
– Turvotukset
– Lihasjännitys
– Akupisteiden käsittelyssä

Laserhoitoa ei suositella koirille, joilla on todettu syöpäkasvaimia, kasvuikäisillä koirille luiden epifyysialueelle, kohdun alueelle tiineyden aikana.

Miten laserhoito toteutetaan?

Yksi hoitokerta kestää yleensä muutamasta minuutista noin kymmeneen minuuttiin. Laserhoitoa suositellaan otettavan hoitosarjana useimmiten 3-7 hoidon sarjoissa muutaman viikon aikana.  Hoidon vaikutukset ovat yksilöllisiä, joskus voidaan nähdä vaikutuksia jo yhden hoitokerran jälkeen. Joillain potilailla, erityisesti kroonisissa ongelmissa hoito saattaa hetkellisesti lisätä kipua. Kipu on ohimenevää ja kertoo, että elimistön omat paranemisprosessit ovat käynnistyneet. Laserhoidon vaikutus on kumulatiivista eli teho paranee hoitokertojen myötä. Näin ollen hoidon aloituksessa hoitokertoja on tiheämmin. Krooniset vaivat vaativat usein pidemmän hoitojakson kuin akuutit vaivat. Laseria voidaan käyttää kroonisten vaivojen ylläpitohoitona.

Millainen laser vastaanotolla on?

Käytössäni on kotimainen ditlaser, joka on luokan 3B laserhoitolaite.

Kuinka voin varata ajan koiralle laserhoitoon?

”Vanhat” eli jo aiemmin koiravastaanotolla käyneet asiakkaat sekä uudet asiakkaat, joilla on eläinlääkärin suositus laserhoitoon voivat varata ajan suoraan nettiajanvarauksesta.

Uusi asiakas ilman eläinlääkärin suositusta laserhoidosta: ota ensin yhteyttä puhelimitse / whatsapp-viestillä ja kerro, minkälaiseen vaivaan olit koirallesi laseria ajatellut. Muistathan, että epämääräisten oireiden syy tulee ensin selvittää eläinlääkärissä! Laserhoito on sopiva vaihtoehto, kun tiedetään, mitä vaivaa lähdetään hoitamaan.

Voinko varata hevoselle ajan laserhoitoon?

Pelkkiä laserhoitoaikoja ei tällä hetkellä ole hevosille tarjolla. Laserhoito tallikäynteinä on siinä mielessä ongelmallinen, että lähelläkin olevalle tallille ajomatkat kestävät usein enemmän kuin itse hoito.