Päätoimisesti hoidan ihmisiä mutta lisäksi tarjoan apua koirien tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin. Olen käynyt keväällä ja syksyllä 2017 Annika Tähtisen kurssin koirien tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen manuaalisista ja fysikaalisista hoidoista. Hoidan siis koirien lihas- ja nivelperäisiä jännitys- ja kiputiloja naprapatia näkökulmasta.

MITÄ NAPRAPATIA ON?
Naprapatia on tuki- ja liikuntaelinsairauksien ja –toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut hoitomuoto (tuki– ja liikuntaelimistö = rakenteet, jotka pitävät meidät ja lemmikkimme pystyssä ja liikkeessä: luut, lihakset, nivelet, jänteet, nivelsiteet ja kalvorakenteet eli fascia).

Aluksi naprapaatti tutkii potilaan ja valitsee tämän perusteella hoitomenetelmät tai ohjaa tarvittaessa lääkärin konsultaatioon ennen varsinaista hoitoa. Naprapaatin hoidon tarkoituksena on normalisoida nivelten liikkuvuutta sellaisissa nivelissä, joiden liikkuvuus on häiriintynyt sekä rentouttaa tai aktivoida pehmytkudosten toimintaa ja näiden menetelmien myötä vähentää kipua. Mikäli vaivan syyn tarkka selvittäminen ei ole mahdollista, on hoito tällöin oireenmukaista, kuten kivun lievitystä ja toimintakyvyn parantamista/ylläpitoa.

Naprapaatin käyttämiä hoitomenetelmiä ovat mm. nivelten manipulaatio ja mobilisaatio sekä pehmytkudoskäsittelyt. Koirien hoidossa tavoitteena on lisäksi herätellä lihasmuistia ja asentotuntoa, jotta koira seisoisi tasaisesti kaikilla jaloillaan ja kuormittaisi kehoaan fysiologisesti oikein. Tämän vuoksi koirat hoidetaan pääsääntöisesti seisten.

Koirien aktiivisen kuntoutuksen kohdalla Napraxia tekee yhteistyötä eläinfysioterapia Yewan kanssa ja mikäli omistaja on motivoitunut koirallaan harjoitteita toteuttamaan, suosittelen varaamaan harjoitteiden osalta aikaa eläinfysioterapia YeWaan.

Löydät meidät myös

Instagramista ja Facebookista

Muut samoilla menetelmillä koiria hoitavat naprapaatit: