Kuinka voin varata tai perua koiraosteopatia- tai naprapatia-ajan?

Nettiajanvarauksesta 24/7

Whatsapp-, tekstiviestillä, puhelimitse 044-2393 975
Hoitotilanteiden aikana en voi vastata, jätä viesti, soitan sinulle takaisin. Pääsääntöisesti arkisin ma-to klo 9-17 ja pe klo 8.30-14.
Aikaehdotus on voimassa 24h viestin lähettämisestä, tämän jälkeen pidätän oikeuden tarjota aikaa seuraavalle.
Peruutukset tulee tehdä viimeistään 24h ennen varatun ajan alkua. Myöhässä peruttu (pois lukien akuutti sairastuminen) tai perumaton hoitoaika veloitetaan hinnaston mukaan. Saat aina vahvistuksen peruutuksesta.

Mistä löydän hinnaston?

Koirien ajanvaraus-sivustolta.

Koiraosteopatia 80 e / hoitokerta, saman omistajan toinen koira 75 e samalla käyntikerralla
Naprapatia koiralle 70e / hoitokerta, saman omistajan toinen koira 65e samalla käyntikerralla
Hinnat sis. alv 24%

Mitä maksutapoja on käytettävissä?

MobilePay, yleisimmät pankki- ja luottokortit, käteinen, klarna-lasku, lue lisää etusivun ajankohtaista-osiosta!

Miksi koirat joutuvat käyttämään kuonokoppaa vastaanotolla?

Kyse on yrittäjän työturvallisuudesta ja työkyvystä: vastaanotolla selvitellään pääasiassa kiputiloja ja tällöin myös se super kiltti ja maailman lempein koira voi reagoida kipuun reflexinomaisesti hampailla ollakseen pari sekuntia tilanteen jälkeen taas se maailman kiltein ja lempein koira. Eläintenhoidon puolella olipa kyse eläinlääkäristä, trimmaajasta, koirahierojasta jne. toimitaan pääasiassa yrittäjinä, joiden elanto on kiinni siitä, että pystymme palvelua omin käsin tuottamaan. Vakuutuksista huolimatta sairastaminen on aina yrittäjille kallista ja jossain tapauksissa vakuutus ei välttämättä korvaa, mikäli vahinko on sattunut ilman kuonokoppaa. Kuonokoppa on koiralle harmiton sekä lisäksi helppo ja edullinen keino ennaltaehkäistä turhia sairauslomia. Voit käyttää koirallasi omaa koppaa tai minun vastaanotolla löytyy lainakoppia useaa eri kokoa aina pikkukoirista rottweileriin. Kiitos ymmärryksestäsi!

Kuonokoppa on hyvä opettaa koiralle mielellään jo pennusta alkaen (samoin kuin myös kauluri!), jotta se on koiralle tuttu juttu jos / kun jotain sattuu ja erityisesti vieraat ihmiset joutuvat tekemään hoitotoimenpiteitä.

Mitä eroa on koiraosteopatialla ja koirien naprapatialla?

Naprapatiassa keskitytään ainoastaan tuki- ja liikuntaelimistön liikerajoitusten hoitoon. Sen sijaan koiraosteopatiassa tulokulma on kokonaisvaltaisempi ja tarvittaessa voidaan hoitaa mm. vatsan alueen kireyksiä.

Mistä tiedän varaanko ajan koiraosteopatiaan vai naprapatiaan?

Molemmissa hoidetaan samantyyppisiä vaivoja, joten kummasta vaan voi lähteä liikkeelle. Lyhyempi naprapatia-aika ja pelkkä tuki- ja liikuntaelimistön käsittely voi sopia paremmin esim. mikäli koira halutaan hoitaa muutamaa päivää ennen näyttelyitä. (suosittelen, että koiraa on hoidettu joskus aiemminkin kuin juuri ennen H-hetkeä niin voidaan ennakoida, kuinka koira käsittelyyn reagoi). Samoin iäkkäiden koirien kohdalla voidaan lähteä naprapatian keinoin liikkeelle.

Mikäli et ole varma, varaa aika osteopatiaan ja keskustellaan vastaanotolla, kummalla tavalla lähdetään etenemään.

Eläinlääkärissä ja kuvantamistutkimuksissa ei löytynyt syytä koiran oireilulle, voinko silti varata koiraosteopatia tai- naprapatia-ajan?

Ehdottomasti voi ja kannattaa.  Tämä on yleensä se optimaalisin tilanne käsittelyille & aktiiviselle kuntoutukselle, kun eläinlääkärin hoitoa vaativat sairauden ja rakenteelliset syyt on valmiiksi poissuljettu.

Toisaalta mahdolliset kuvantamislöydökset eivät yleensä ole este hoidolle, joskin se voi vaikuttaa siihen mitä ja miten hoidetaan, ja tällöin joudutaan aika ajoin tyytymään ylläpitävään/oireistoa helpottavaan hoitotulokseen.

Mitä koiraosteopatialla ja koirien naprapatialla voidaan hoitaa?

Kaikkia mahdollisia toiminnallisia vaivoja, tyyppillisesti esim.:
-erilaiset kipu- ja jännitystilat
-selittämättömät ontumiset / epäpuhdas liike
-käytöksen muutokset (esim. haluttomuus istua, hypätä autoon/sohvalle), jotka ovat seurausta kivusta tai jännitystilasta
-hermopinteet, jotka eivät edellytä operatiivista hoitoa

Kuinka valmistaudun koiran hoitokäyntiin?

On suositeltavaa, ettei koiraa ruokita samana päivänä ennen vastaanottoa (koskee erityisesti koiraosteopatiaa).
Samana päivänä koiran voi kevyesti liikuttaa ennen hoitoaikaa.
Jos mahdollista vältä iholle annosteltavien punkkikarkotteiden käyttöä juuri hoitoa edeltävinä päivinä.
Ilmoitathan ennakkoon, mikäli et ole itse paikalla hoitotilanteessa, jotta voidaan kartoittaa ennakkoon hevosen esitiedot ja terveyshistoria.

Suositeltavaa on totuttaa koiraa kuonokoppaan mielellään jo pennusta alkaen (samoin kuin myös kauluri!), jotta se on koiralle tuttu juttu jos / kun jotain sattuu ja erityisesti vieraat ihmiset joutuvat tekemään hoitotoimenpiteitä. Eläintenkouluttajilta löytyy hyviä vinkkejä kuonokopan opettamiseen positiiviseksi jutuksi:

Saanko ottaa hoitotilanteesta kuvan ja laittaa sen someen?

Kyllä, mutta pyydäthän luvan kuvaamiseen. Ensi sijaisesti kyseessä on koiran hoitotilanne, jonka tulisi olla kaikkien kannalta turvallinen ja rauhallinen. Hoitotilanne ei ole sopiva hetki somettaa, joten kuvien julkaisu jne. vasta hoitotilanteen ollessa ohi.

Kuviin voi instagramissa voi tägätä @napraxia.hevosetkoirat

En tiedä, miten koirani osaa käyttäytyä hoitotilanteessa, voinko silti varata hoitoajan?

Naprapatiassa koirat hoidetaan pääasiassa pystyasennossa. Tämä on yleensä ihan jees myös koirille, jotka eivät osaa rentoutua kylkimakuulle vieraiden ihmisten keskellä vieraassa paikassa. Koiraosteopatiassa voidaan myös hoitaa koirat pystyasennosta, mikäli koira ei rentoudu kyljeltään hoidettavaksi. Vastaanotolla käytetään aina kuonokoppaa.

Tähän mennessä kaikki koirat on saatu hoidettua.

Voinko liikuttaa koiraani normaalisti käsittelyn jälkeen?

Hoitokerran jälkeen ja syytä varata koiralle vapaaksi vähintäänkin sama ja seuraava päivä. Perusliikkumista voi hihnassa voi harrastaa, mutta räjähtävät lähdöt esim. pallon perään ja vetoleikit kannattaa jättää pariksi päiväksi tauolle.
Erityisesti osteopatiakäsittelyn jälkeen koira voi olla väsyneen oloinen muutamia päiviä.

Voiko koiran kasvattaja tai toinen perheenjäsen tulla vastaanotolle mukaan?

Valitettavasti ei. Jotta hoitotilanne olisi koiran kannalta mahdollisimman rento ja rauhallinen, vastaanotolle voi tulla vain yksi henkilö koiran mukana.