UKK- Usein kysytyt kysymykset
Kuinka voin varata tai perua ajan?
Helpoiten ajasta ja paikasta riippumatta saa varattua ajan nettivarauksen kautta, jotka löytyvät linkeistä. Linkeissä myös puhelinajanvarauksen tiedot.
En tiedä, minkä nettivarauksen palveluista valitsisin / Varasin jo ajan, haluan muuttaa palvelua. Mitä teen?
Voit varata minkä vain nettiajanvaraukset palveluista, kaikki ajan kestävät enintään 50min. Vastaanoton aluksi voidaan keskustella, mikä olisi sinun tilanteessa sopivin vaihtoehto.
Jos olet jo varannut ajan vaikkapa akupunktioon ja haluat vaihtaa palvelun naprapatiaan, riittää, että ilmoitat siitä vastaanotolle saapuessasi.
Tarvitsenko lääkärin lähetteen? Saako palvelusta kela-korvauksen?
Vastaanotolle voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä.
Fysioterapian Kela-korvaukset poistuivat vuoden 2023 alusta. Lähete on siis lähinnä enää konkreettinen suositus hakeutua hoitoon.
Mitä vastaanotolla tapahtuu?
Vastaanotto kestään enintään 50 min sisältäen tyypillisesti haastattelun, tutkimisen, hoidon. Potilaan hoitoa koskevat tiedot kirjataan jokaisen käyntikerran yhteydessä potilastietojärjestelmään (Kanta-arkistoon 29.4.2022 alkaen). Alkuhaastattelulla selvitetään potilaan oiretta ja yleistä terveydentilaa. Tämän jälkeen potilas tutkitaan. Haastattelun ja tutkimuksen perusteella valitaan potilaalle sopivin hoitomuoto. Parhaat tulokset saavutetaan, kun potilas sitoutuu tekemään myös omatoimiharjoitteita passiivisen (naprapaatin / fysioterapeutin käsillään tekemän) hoidon lisäksi. Hoitokertoja tarvitaan vaivasta riippuen useimmiten 1-5.
Kirjautuvatko hoitotiedot Kantaan?
Kyllä. Olen liittynyt asiakastietojärjestelmäni kautta 29.4.2022 alkaen Kanta-arkistoon. 29.4.2022 ja sen jälkeen tapahtuneet kirjaukset ovat luettavissa Omakanta-palvelussa.
Milloin akupunktioon?
Tyypillisimmät hoitokohteet ovat: päänsärky, migreeni, selkä-, hartia- ja niskakipu, nivelrikkokivut
Akupunktio on sarjahoito, joka kannattaa toteuttaa vähintään 3-5 kerran sarjana. Lisätietoa akupunktiosta.
Mitä vaivoja naprapaatti hoitaa?
Naprapaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen hoitoon.
Vastaanotolle voi hakeutua esimerkiksi seuraavissa vaivoissa:
Niska- ja selkäkivut: jännitysniska, noidannuoli, facettilukko
Nivelten kivut, liikerajoitukset ja toiminnalliset ongelmat (olkapää, kyynärpää, ranne, lonkka, polvi, nilkka, jalkaterä): ahdasolka- ja kiertäjäkalvosinoireyhtymä, olkapään jännerepeämä, tennis- & golf-kyynärpää, polven- & lonkan nivelrikko, nilkan nivelsiteiden repeämät, kantakalvon tulehdus (plataarifaskiitti)
Käsien ja jalkojen säteily- ja puutumisoireet: iskias, TOS
Pääsärky, migreeni
Purentalihaksistoon ja leukaniveleen liittyvät vaivat
Leikkausten jälkeinen kuntoutus
Eikös naprapaatti tee niitä niksautuksia?
Naksahtavalla äänellä ei ole hoidon kannalta merkitystä vaan se on sivutuote, joka joskus kuuluu ja joskus ei. Mobilisaation ja manipulaation tarkoitus on lisätä liikkuvuutta ja helpottaa kipua.
Miksi nettiajanvarauksessa ei näy varattavia aikoja joka arkipäivälle?
Tämä johtuu laaja-alaisesta toimenkuvastani: naprapaatti, fysioterapeutti sekä koira- ja hevososteopaatti. Lisäksi olen täydennyskouluttautunut ihmisten akupunktioon ja koirien naprapatiaan. Tästä syystä en työskentele joka arkipäivä ihmisten hoidon parissa.